Brabantse academische transfer

Nieuws | de redactie
12 maart 2015 | Prof.dr. Emile Aarts, decaan van de faculteit Wiskunde en Informatica van de TU/e wordt de nieuwe rector van Tilburg University. Dat heeft het Stichtingsbestuur van de TU bekend gemaakt. Aarts volgt de huidige rector Philip Eijlander per 1 juni op.

Aarts heeft lange bestuurlijke ervaring bij Philips Research Laboratories en de Eindhovense universiteit en wordt door studenten en collega’s geroemd om zijn innovatieve manier van denken op het gebied van management.

Uitstekend team

Voorzitter van het Stichtingsbestuur van de UvT Jan Hommen zegt: “Met Emile Aarts haalt Tilburg University een Rector Magnificus binnen met een uitstekend wetenschappelijk profiel die bewezen heeft met zijn brede, vernieuwende blik mensen te kunnen motiveren en stimuleren in academisch onderwijs en onderzoek. Samen met Koen Becking en de decanen staat er een uitstekend team dat sturing kan geven aan de volgende fase van de ontwikkeling van onze universiteit.”

Voorzitter Jan Mengelers van het college van bestuur van de TU/e betreurt het vertrek van Emile Aarts, Het wordt volgens hem geen sinecure om een passende vervanger voor de vertrekkende decaan te vinden. Tegelijk is hij trots. “Het laat eens te meer zien dat onze universiteit in alle geledingen een bron van talent is. Dus ook van mensen met een lange staat van dienst. Namens het hele college feliciteer ik Emile met deze geweldige benoeming. Wij wensen hem veel succes in Tilburg en danken hem voor zijn waardevolle bijdrage aan de TU/e.”

Internationale erkenning

Aarts heeft lange ervaring zowel in onderwijs als onderzoek en werd in 2012 decaan van de faculteit W&I aan de TU/e. Zijn onderzoek heeft betrekking op Data Science, Social Innovation Technologies en Open Innovation en hij kreeg voor de publicatie van zijn vele boeken en tijdschriften internationale erkenning.

Hij initieerde de oprichting van diverse wetenschappelijke instituten en samenwerkingsverbanden. Sinds 2014 is hij lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij was ook voorzitter van het NWO domein Physical Sciences Council en heeft zitting in Europese raden van bestuur, zoals European Technology Platform Artemis en het European Institute of Innovation Cluster ICTLabs.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK