Britse accreditatie HKU

Nieuws | de redactie
16 maart 2015 | De HKU mag universitaire masters blijven aanbieden samen met de Open University in Engeland. De Britten hebben de inhoud en borging van de masters geaccrediteerd en deze blijken opnieuw te voldoen aan de Britse academische standaarden. Dit is sinds 1999 inmiddels deel van het onderwijsaanbod.

Het accrediterende panel vanuit de OU heeft de organisatie van de HKU doorgelicht om te beoordelen of deze aan de maat is om Britse masteropleidingen te mogen verzorgen en bleek zeer te spreken over de wijze waarop HKU heeft ingespeeld op de veranderende politieke en economische omgeving en de krachtige manier waarop zij zich daarbij opnieuw heeft herpositioneerd als kunsthogeschool, zo meldt men.

Stimulering studentencultuur

Er kwam daarbij een positief oordeel ook de vereenvoudiging van de bestuursstructuur, omdat deze heeft geleid tot intensievere samenwerking tussen de verschillende disciplines, die de hogeschool aanbiedt en ontwikkelt. De wijze waarop men in Utrecht de studentencultuur stimuleert en ondersteunt, sprak het panel ook aan.

Dit houdt in dat de masterprogramma’s van de HKU waarin men met de OU samenwerkt, voldoen aan de Britse academische standaarden. Naast de programmatische validering wordt eens in de vijf jaar de hogeschool als partnerinstelling getoetst. De commissie heeft op basis van haar bevindingen besloten om de Open University te adviseren de HKU wederom te accrediteren. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK