Eerbewijs voor ingenieur

Nieuws | de redactie
18 maart 2015 | Vandaag reikt het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de eerste Prins Friso Ingenieursprijs. Bij de ceremonie in Twente zijn de Prinsessen Beatrix en Mabel aanwezig. Winnaar wordt één van drie ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact.

Met deze prijs wil KIVI de meerwaarde van ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar maken en hen hiermee een podium bieden. De winnaar van de prijs mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Prins Friso was ingenieur in zowel de werktuigbouwkunde als in lucht- en ruimtevaarttechniek en ook zelf lid van het KIVI.

Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij en trad onder meer op tijdens de grote manifestatie ‘Vliegende Hollanders’ voor het enthousiasmeren van jongeren en onderwijsorganisaties bij de keuze voor bèta-technische vakken en beroepen. Het KIVI noemt “zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs.” 

De drie kanshebbers op de Prins Friso Ingenieursprijs zijn bekend:
– ir. Gijs van den Boomen, Directeur KuiperCompagnons;
– ir. Allard van Hoeken MBA, Head of New Energy Bluewater Energy Services
– dr. ir. Yvo Saanen, Managing Director TBA.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK