Hemelse tekenfilm

Nieuws | de redactie
10 maart 2015 | Rosetta en Philae zijn als wonderen van het heelal inmiddels onsterfelijke tekenfilmhelden. ESA brengt een youtube-comic uit waarin heel de tocht en afdaling van de sonde Philae op een verrukkelijke manier in beeld zijn gebracht, inclusief de tuimellanding op komeet Chury.

Ergens in een hoekje van de duistere spleet Abydos – 350 bij 30 meter groot – moet hij liggen op de komeet. Philae is nog steeds exact niet teruggevonden, maar zijn bestuurders op aarde vertrouwen erop, dat hun avontuurlijke ruimtesonde zich plots weer zal melden.

De beelden waren onvergetelijk. Het ‘ijskastje’ van Koen Geurts daalde moeiteloos af naar het oppervlakte van de komeet. De grote doorbraak van 2014, roemde het blad Science dit niet voor niets. Maar vanzelf ging het helemaal niet toen ‘touchdown’ klonk. “Het is heel maf wat er toen allemaal gebeurde. Het was ons binnen vijf minuten namelijk duidelijk: we zijn nog aan het draaien. Hij leek te zijn geland, maar Philae vloog nog,” vertelde Koen Geurts.

De tekenfilm van hoe maf het was laat het met een knipoog nog eens keer allemaal meebeleven.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK