Samen in muziek

Nieuws | de redactie
26 maart 2015 | Studenten van het fameus Berklee conservatorium in Boston komen naar Inholland. En Nederlanders die de verdiepende minor International Music Publishing (IMP) hebbe gevolgd kunnen naar Boston in het kader van uitwisseling van kennis en ervaring in media- en muziekmanagement.

De opleidingen Media en Entertainment Management (MEM) en International Music Management (IMM) van Inholland ontvangen studenten en docenten van Berklee College of Music in Boston . Aansluitend bezoeken derde- en vierdejaars Inhollandstudenten met docenten Guus Bleijerveld en Neeltje Mooring binnenkort Berklee College of Music in Boston. Inhollandstudenten die de verdiepende minor International Music Publishing (IMP) volgen of succesvol hebben afgerond maken één keer per jaar kans om deel te nemen aan deze uitwisseling.

Publishing en licensing

De doelstellingen van deze uitwisseling zijn om studenten een internationale ervaring te bieden, kennis over te dragen, een internationaal netwerk te ontwikkelen en een brug te slaan tussen Europa en Amerka op het gebied van music business, in het bijzonder op international music publishing en licensing.

“De culturele diversiteit van Europa brengt muziekstijlen en artiesten voort, waarin in de VS veel interesse voor is. Tegelijkertijd maken de verschillen in geschiedenis, wetgeving, taal, valuta en cultuur de exploitatie van muziek middels licenties complex. Wanneer we een platform kunnen creëren waarbij Europese studenten kennis uitwisselen met Amerikaanse studenten is er een slag te slaan in het actuele onderwerp global music licensing,” licht docente Neeltje Mooring toe. Zij is de projectleider van de exchange met Berklee en moduleleider van de minor International Music Publishing.

Jamsessies ontbreken niet

De bezoekende Berkleestudenten zijn vooral muzikanten en componisten in opleiding die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van music business.  Zij gaan colleges en gastcolleges volgen over Copyright Law in Europa, Music Publishing/Licensing en Current Issues in the Music Business. Daarnaast werken studenten aan gezamenlijke opdrachten zoals ‘de onderhandeling’, waarbij Berkleestudenten de rol van ‘music supervisor’ en Inhollandstudenten de rol van muziekmaatschappij vertegenwoordigen.

Studenten van het leerwerkbedrijf Rookie maken onder leiding van docent Sieb Kroeske een item over de Berkleestudenten, met interviews en akoestische sessies. De Music Academy Haarlem verzorgt tevens jamsessies in het Patronaatcafé en een workshop over het beroep e-musician. Aan het einde van de week krijgen de studenten een rondleiding in de grootste fabriek van Europa waar vinyl geperst wordt, Record Industry in de Waarderpolder.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK