TU-hoogleraar SURF-chef

Nieuws | de redactie
24 maart 2015 | Bij SURF treedt TU/e hoogleraar Erik Fledderus aan als de nieuwe algemeen directeur. “We zochten een nationaal en internationaal boegbeeld met visie, inspirerende creativiteit en sociale vaardigheid, en dat hebben we gevonden,” zegt voorzitter Paul Rullmann.

Fledderus gaat zich richten op de uitvoering van het SURF Meerjarenplan 2015-2018 en draagt zorg voor de ontwikkeling, realisatie en evaluatie van het beleid en de strategie van SURF als geheel. Dat doet hij samen met de directeuren van de werkmaatschappijen Jan Bakker (SURFmarket), Erwin Bleumink (SURFnet) en Anwar Osseyran (SURFsara).

Aan de top blijven

“Het is een eer om SURF te mogen leiden. Aan de internationale top komen is moeilijk, daar te blijven is nog moeilijker en dat lukt SURF al meer dan 25 jaar. SURF heeft een reputatie als aanjager van technische vernieuwing en is van grote betekenis voor maatschappelijke vraagstukken. Samen met de leden en politieke stakeholders wil ik SURF die rollen blijvend en met verve laten invullen,” onderstreept Erik Fledderus.

Fledderus was tot voor kort algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO en ook principal scientist ICT. Als hoogleraar Wireless Communication is hij werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft meer dan 20 jaar technisch-inhoudelijke en bestuurservaring in verschillende functies bij organisaties als de Universiteit Twente, KPN Research, TNO, het Kennisplatform EMV, CLICKNL, het Joint Institute for Innovation Policy (JIIP) en de Europese Commissie.

“Mensen die met Erik Fledderus hebben samengewerkt, roemen hem om zijn bestuurlijke en wetenschappelijke kwaliteiten en zijn hartelijke persoonlijkheid”, zegt Paul Rullmann. “We zochten een nationaal en internationaal boegbeeld met visie, inspirerende creativiteit en sociale vaardigheid, en dat hebben we gevonden. We zijn dan ook zeer verheugd over zijn komst en vertrouwen hem de leiding over de nieuw gevormde coöperatie ruimschoots toe.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK