De nieuwe gezichten van de LSVb

Nieuws | de redactie
13 april 2015 | Sara Spano is de nieuwe voorzitster van de LSVb. Spano laat zich vergezellen door drie mannen en een vrouw. In het nieuwe bestuur zit één vertegenwoordiger van het HBO. Secretaris Job Buiting klom echter via het MBO en HBO op naar de universiteit. Een echte stapelaar dus.

De Kamer stemde afgelopen week nog voor een motie die moet voorkomen dat er een speciale database komt van vrouwen voor hooggeplaatste bestuursfuncties in het bedrijfsleven en de overheid. Ondanks de politieke nederlaag van OCW en VNO-NCW die de database bedacht hebben, staat de wereld gelukkig niet stil. Afgelopen weekend stemden de lokale studentenbonden over het nieuwe LSVb-bestuur. Sara Spano kwam daarbij uit de bus als nieuwe voorzitter van de studentenvakbond.

Rustig voor de camera

Spano studeerde in december cum laude af aan de Universiteit Utrecht, in een Master Staats- en Bestuursrecht. Het LSVb-bestuur heeft Sara voorgedragen voor het bestuur, omdat zij rustig blijft vooor de camera, niet trapt in de trucs van interviewers en omdat ze duidelijk het studentenbelang weet uit te dragen. Spano “heeft een prettige stem om naar te luisteren, weet in korte maar scherpe zinnen haar mening uit te dragen en heeft een leuke uitstraling,” zo staat te lezen in stukken die ScienceGuide in handen heeft gekregen.

Naast Sara is de vicevoorzitter Stefan Wirken een rechtenstudent van de UvA. De secretaris wordt Job Buiting. Buiting is momenteel rechtenstudent aan de Radboud Universiteit, maar heeft zijn HBO-rechten propedeuse behaald op Saxion en daarvoor een vierjarige MBO-rechten opleiding afgerond op het ROC Twente.  De nieuwe secretaris is daarmee de stapelaar van het bestuur.

Ambtenaar in het bestuur

Penningmeester wordt Laurens Nuijten. Hij is de enige HBO’er in het bestuur. Nuijten is student Bos- en Natuurbeheer aan Van Hall Larenstein. Tot slot is er nog een oud-OCW ambtenaar die in het bestuur komt. Dat wordt namelijk het algemene bestuurslid, Josephine Verstappen. Zij studeert net als Stefan Wirken aan de UvA en is momenteel bezig met een schakelprogramma voor politicologie. Eerder behaalde zij al een master onderwijskunde op de UvA.

Verstappen kent OCW al van binnenuit want heeft er al eens stage gelopen. Bij de afdeling van de Algemene Rekenkamer en bij de Directie Leraren. Volgens de LSVb komt dat goed van pas want “door haar werkervaring bij het ministerie van OCW weet zij hoe een ministerie functioneert.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK