Decaan fluit staf terug

Nieuws | de redactie
15 april 2015 | Binnen de UvA is verdeeldheid over het wel of niet aanblijven van het CvB. Vanuit de Faculteit Rechten is zelfs een massale oproep gedaan aan studenten en medewerkers het collegebestuur te steunen. Decaan Edgar du Perron fluit zijn communicatie-afdeling nu terug.

“Ik hoor dit nu pas. Dit had niet zo gemogen,” laat de UvA-decaan weten in een reactie op een vraag van Jaap Oosterwijk naar deze manoeuvre. Oosterwijk zei zich te verbazen over het feit dat vanuit de Faculteit Rechten een mail naar alle studenten en medewerkers van de universiteit is gegaan, met daarin de oproep van enkele hoogleraren het CvB toch vooral te steunen.

Edgar du Perron, nota bene door Jaap Oosterwijk zelf in een opiniestuk nog aangewezen als zijn favoriet als een mogelijke vervanger van Louise Gunning, komt de critici van het collegebestuur direct tegemoet en kondigt aan dat ook de petitie tégen het aanblijven van het CvB per mail verspreid zal worden onder allen in zijn faculteit. Hij meldt daarbij, dat het centrale bestuursniveau van de universiteit hier geen blaam treft, maar de mailactie een ongelukkige stap was van de staf van de rechtenfaculteit zelf. Enige bijles in privacyrechten van medewerkers zou de juristen blijkbaar niet misstaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK