iPabo nog meer van Nieuw-West

Nieuws | de redactie
24 april 2015 | De architecten van Mecanoo gaan de iPabo dichter bij zijn uitdagende, urbane omgeving brengen. Door het aantrekken van nieuwe opleidingen en masteraanbod in samenwerking met de VU en door meer onderzoek groeit de hogeschool en is een uitbreiding noodzakelijk.

Begin september is er vanaf de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West zicht op opleidings- en onderzoeksactiviteiten in de aula, het leerlandschap en de nieuw aan te leggen binnentuin die ook een functie krijgt als zogenaamde ‘outdoor classroom’ voor onderwijs aan jonge kinderen.

Ronald Mauer, lid van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Nieuw-West, heeft onlangs de officiële start van de bouwwerkzaamheden op Hogeschool iPabo gemarkeerd. Door onthulling van het bouwbord met afbeeldingen van de vernieuwde hogeschool wordt in de Jan Tooropstraat in één keer duidelijk waartoe de bouwactiviteiten dienen.

Ring van kennis in aanbouw

De nieuwbouw betreft de uitbreiding van het U-vormige gebouw met een extra aan de noordzijde tussen te voegen vleugel, waardoor een ringvormig gebouw tot stand komt. Los van de noodzakelijke uitbreiding van vloeroppervlakte en aanpassing aan moderne onderwijseisen, is ook rigoureus gekozen voor doorbreking van het bestaande bouwconcept.

Het ontwerp is afkomstig van het gerenommeerde internationale architectenbureau Mecanoo. Dat zag zich voor de taakstelling geplaatst om nieuwbouw te koppelen aan bestaande bouw onder de eis van eigentijdse transparantie binnen de buurt. Na het formele startschot wordt flink doorgewerkt, ook in de zomervakantie, om op 1 september bij de start van het nieuwe studiejaar studenten, leraren, schoolleiders, opleiders en onderzoekers in het nieuwe gebouw te kunnen laten studeren en werken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK