MOOC economie uit HBO

Nieuws | de redactie
28 april 2015 | ?De International Business School van de Hanzehogeschool Groningen gaat een MOOC aanbieden: 'An Introductory Course to Economics at University of Applied Sciences'. Dit is de eerste MOOC die door een Nederlandse HBO-instelling wordt aangeboden op het gebied van economie en richt zich op een breed publiek

De MOOC is bestemd voor geïnteresseerden op het gebied van bedrijfskunde, management en economie. De Hanze hogeschool richt zich daarbij bewust op een wereldwijd publiek: de colleges worden in het Engels aangeboden en zijn voorzien van ondertiteling in het Russisch, Chinees, Duits en Nederlands.

Een achtergrond op het gebied van bedrijfskunde of economie is niet vereist. De module biedt bijvoorbeeld scholieren in het voortgezet onderwijs of mensen die een switch willen maken naar een bedrijfskundige opleiding of baan een goede basis.

Honoursstudenten sturen discussie

Tijdens de vier weken durende module maken de deelnemers kennis met het begrip micro- en macro-economie. De lessen bestaan uit korte videocolleges die wekelijks eindigen met een online quiz. Tijdens de module wordt een discussieforum beheerd door ervaren honoursstudenten van IBS. 

Over de inhoud zegt de hogeschool: “During this four week introductory course you will learn the fundamental concepts of economics. On completion of the course, we expect you to be able to:

  • Understand basic economics concepts. You can follow the economic news and understand the economic context of news stories. In addition, you have the potential to dig deeper into the subject and learn more through your own initiatives.
  • Discover and identify the economic issues within your surroundings. For example, in your daily life you can be sensitive to economic issues, such as the interrelationship of markets and how this may influence the prices of products that are important to you.
  • Analyse real-world problems. At your work place or in your study, you can use your newly-gained knowledge to explore economic problems related to competition, economic indicators and international trade.

The course has been created by lecturers at the International Business School (IBS), part of Hanze University of Applied Sciences, Groningen, based in the Netherlands. This is the first time a Dutch university has launched a MOOC in introductory-level economics.”

‘An Introductory Course to Economics at University of Applied Sciences’ wordt hier aangeboden.


 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK