Zakendoen met China, maar hoe?

Nieuws | de redactie
2 april 2015 | Met de nieuwe Aziatische Infrastructuur Investeringsbank (AIIB) wordt de rol van China op het economische wereldtoneel nog sterker. Hoe doe je zaken met China. Rond die vraag organiseert de Hanzehogeschool een symposium met onder meer de president van telecomgigant HuaWei in Europa.

Internationaal zakendoen is een uitdaging voor de meeste middelgrote en kleine bedrijven. Dicht over de grens zijn de verschillen al merkbaar, maar zaken doen met China opent een hele nieuwe wereld van kansen én uitdagingen waar ondernemers zich voor gesteld zien. De Hanzehogeschool biedt ondernemers de mogelijkheid om deze kansen en uitdagingen te onderzoeken.

Lessen voor MKB

Op donderdag 9 april 2015 vindt de Conferentie Doing Business with China plaats in Groningen. Het is een conferentie voor het (groot) MKB van Noord-Nederland die gericht is op internationaal zaken doen en op business development met China. De conferentie is een initiatief van het Groningen Confucius Instituut, het Kenniscentrum Ondernemerschap van de Hanzehogeschool en de China University of Communication.

Op de conferentie krijgen ondernemers uit de regio de kans om in gesprek te gaan met internationale partners en zullen grote bedrijven uit China vertellen over hun ervaringen met zaken doen in Europa om zo een beeld te geven van wat er komt kijken bij internationaal zaken doen. Onder meer Mr. Leon He, President van HuaWei Western Europe en Mr. Feng Li, General Manager van ICBC geven acte de présence.

Steeds belangrijker partner

Bedrijvigheid tussen Europa en China heeft een impuls gekregen nu de Chinese president Xi Jinping de AIIB heeft opgericht uit onvrede met de Wereldbank. De AIIB moet grote projecten in Azië gaan medefinancieren en is daarmee interessant voor internationale bedrijven, benadrukte ook Mark Rutten onlangs al. “Ons land verdient dertig procent van ons geld in het buitenland en het aandeel van Azië, China in het bijzonder, wordt steeds groter.”

Het volledige programma vindt u hier. Aanmelden kan hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK