29 mei Dag van Duurzaam HO

Nieuws | de redactie
22 mei 2015 | Op 29 mei 2015 vindt het grootste duurzaamheidsevent in het hoger onderwijs plaats bij de Hogeschol Leiden. Het is de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid in combinatie met de SustainaBul Experience. Jan Peter Balkenende komt langs als extra inspirator daarvoor.

Deze bijzondere combinatie is de aanleiding om 29 mei uit te roepen tot de eerste nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs. 

SGI 2015 is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Het symposium heeft als thema ‘Werken aan groene groei’ en beoogt samenwerking en cross-overs te stimuleren tussen het hoger onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.

SustainaBul Experience

Tijdens het middagprogramma van studentennetwerk Morgen treedt oud-premier Jan Peter Balkenende op als keynote-spreker. Hij vertelt over zijn ervaringen met duurzaamheid in de politiek en het bedrijfsleven. Presentator Harm Edens reikt de SustainaBul uit, de prijs voor de duurzaamste universiteit of hogeschool.                                                                

Het programma heeft ongeveer 25 sessies in 6 parallelle tracks. De thema’s van deze tracks zijn:

-Vergroenen van ICT

-Green ICT skills

-Smart Learning

-Smart Sharing

-ICT en duurzaamheid in Topsectoren

-Living Labs

Het lustrum symposium vindt plaats op 29 mei op Hogeschool Leiden van 9.30-17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel. Meld u hier aan!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK