Kunst opnieuw excellent

Nieuws | de redactie
4 mei 2015 | De bacheloropleidingen Theater en Theaterdocent aan de AHK zijn positief beoordeeld en geaccrediteerd. Daarbij is de onderwijsleeromgeving van beide opleidingen ‘excellent’ bevonden. Hiermee is dit een “voorbeeld voor andere theateropleidingen, zowel nationaal als internationaal,” zegt de NVAO.

Vanwege de sterke samenhang bracht de NVAO een gezamenlijk advies uit over beide opleidingen. Het visitatiepanel prijst de weg die de Theaterschool is ingeslagen om de verbindingen tussen de opleidingen onderling, maar ook die met andere kunstdisciplines en de samenleving in het algemeen te versterken. Men acht de manier waarop studenten van verschillende richtingen gezamenlijk werken aan projecten en producties sterk onderscheidend.

Hechte gemeenschap

Deze opleidingen bieden een zeer veelzijdige, uitdagende en samenhangende leeromgeving, met een sterke focus op het kunstenaarschap door een zorgvuldige aandacht voor de ambachtelijke dimensie van het theater maken en doceren, zo komt uit de beoordeling naar voren. Men vormt er een hechte gemeenschap van betrokken studenten, docenten en alumni met ruimte voor innovatieve initiatieven. De faciliteiten van de Theaterschool acht de NVAO daarbij van uitzonderlijke kwaliteit. Op basis hiervan beoordeelt de commissie de onderwijsleeromgeving als excellent. Deze AHK-opleidingen gelden daarom als een “voorbeeld voor andere theateropleidingen, zowel nationaal als internationaal.”

In de recente analyse van vier jaar accreditaties in het HBO en WO was al opvallend duidelijk, dat de opleidingen in het kunstonderwijs zich vaak onderscheiden in kwaliteit. “Je ziet dat het HBO de meeste als excellent beoordeelde opleidingen kent en dat dit allemaal het masteraanbod betreft in het kunstonderwijs,” meldde NVAO-voorzitter Anne Flierman hierover.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK