Onderzeeboot na raket

Nieuws | de redactie
28 mei 2015 | Alsof hun recente ruimteraket nog niet genoeg was…..Inholland-studenten gaan nu ook nog weer meedoen aan een wereldwijde wedstrijd om een onderzeeboot te bouwen die door mensenkracht kan worden voortbewogen. Deze vorm van ‘biomimicry’ is tamelijk uniek.

Studenten van Inholland Delft hebben inmiddels hun eigen onderzeeër klaar. Hij heet Argo en wordt volgende week woensdag te water gelaten. Oogmerk is mee te doen aan een internationale wedstrijd in Washington.

Argo is een zogeheten ‘human powered’ onderzeeër en wordt aangestuurd door een vissenstaart die in beweging komt door de inzet van menselijke krachten. Het voortbewegen met de vissenstaart maakt Argo uniek, omdat ditprincipe is gebaseerd op biomimicry, de wetenschap én kunst om met het nabootsen van de beste werkwijzen uit de natuur problemen op te lossen.

Agro en Tech samen

Het bedenken en maken van de Argo is een multidisciplinair project waarbij  HBO-studenten Dier- en Veehouderij en Luchtvaarttechnologie samenwerken. Dat doen zij in de Inholland Innovatie Studio en werken daar vanuit verschillende opleidingen rond “Duurzame Techniek en Groen” aan vernieuwende projecten.  Een recent voorbeeld was de Aquilo, de raket die de Inholland-studenten onlangs lanceerden. Zij werken ook aan concepten als, de teelt van tomaten op zoutwater.

Woensdag 3 juni van 12.30 tot 15.00 uur is de officiële tewaterlating van Argo in het Groenhovenbad te Gouda. U kunt de Argo ook zelf binnenkort komen bekijken. Projecten van studenten van Inholland Delft en de  Inholland Innovatie Studio zijn op vrijdag 5 juni  te bewonderen tijdens A Day of Wonder op het International Festival of Technology Delft.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK