Alliantie voor gezondheid

Nieuws | de redactie
15 juni 2015 | Health Axis Europe beoogt een netwerkuniversiteit te ontwikkelen waar ‘the best & brightest’ met uitstekende faciliteiten werken aan toonaangevende en inspirerende onderzoeksprojecten. Na de oprichters Cambridge, Leuven en Heidelberg gaat nu Maastricht hieraan meedoen.

In het Duitse Heidelberg verwelkomden de oprichters van Health Axis Europe hun nieuwe partner: de alliantie van Maastricht University, Brightlands Maastricht Health Campus en Brightlands Chemelot Campus. 

Naast Silicon Valley

Health Axis Europe is opgezet om biomedisch toponderzoek in West-Europa zo veel mogelijk te clusteren, allereerst om versnippering in research en investeringen te beperken>Zo kunnen zij tegenwicht te bieden aan vergelijkbare initiatieven in bijvoorbeeld Shanghai en Silicon Valley. Voor zowel de farmaceutische industrie als de grote publieke investeerders heeft een dergelijke kennisbundeling een enorme aantrekkingskracht. Het gezamenlijk doel is niet meer of minder dan research excellentie.

Brightlands ziet dat de vier partijen elkaar sterk kunnen aanvullen. Cambridge, Leuven, Heidelberg en de clustering van kennis in Limburg hebben elk hun eigen specialiteiten en speerpunten. “Slim gebruikmaken van elkaars kwaliteiten zal leiden tot efficiënter en effectiever onderzoek. Maar kennis delen en openstaan voor nieuwe en verrassende samenwerking moet ook leiden tot synergie en energie.” 

Binnen Brightlands ligt de focus op bio-based materials, biomedical materials, performance materials, biomedical imaging, regenerative medicine, cardiovasculair research, Agribusiness, manufactering en logistics. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK