Amnesty stapt in MOOCs

Nieuws | de redactie
3 juli 2015 | Amnesty International gaat online onderwijs aanbieden in de mensenrechten. Dit najaar moet de eerste cursus op MOOC-platform edX aangeboden gaan worden. Amnesty wil uitgroeien tot het grootste onderwijsplatform op het gebied van de mensenrechten.

“Van de gelouterde activist die meer wil leren over de mensenrechten, tot de technologie entrepreneur wiens interesse is gewekt door het surveillance en privacy debat, de nieuwe cursussen hebben voor iedereen wel wat,” zo kondigden edX en Amnesty eerder deze maand hun samenwerking aan.

Beide organisaties zeggen elkaar gevonden te hebben in de gedeelde missie om onderwijskansen voor iedereen wereldwijd te vergroten. edX dat inmiddels meer dan vier miljoen deelnemers kent aan de vele cursussen die het aanbiedt is een goed podium voor Amnesty om zijn boodschap te verspreiden.

De eerste cursus die edX en Amnesty International in het najaar gaat aanbieden zal ‘Reclaiming Freedoms through human rights’ gaan heten. Amnesty wil graag een relevante cursus aanbieden en vraagt daarom geïnteresseerden al voor het ontwerpen van het vak mee te denken over de inhoud. Via een enquête kunnen suggesties gedaan worden over onderwerpen die echt niet mogen ontbreken. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK