Vrije geesten gezocht

Nieuws | de redactie
9 juli 2015 | Wat wordt de nieuwe Ocean Cleanup, de drijvende armen om plastics uit de oceaan op te vangen, die TU Delft-student Boyan Slat ontwikkelde? Technologiestichting STW is op zoek naar vrije geesten: maatschappelijk betrokken onderzoekers met originele ideeën.

Op 5 november zal STW op het jaarcongres drie zogeheten Open Mind-subsidies van maximaal €50.000 toe gaan kennen. Met die subsidie krijgen onderzoekers met een spannend idee een jaar de tijd om hun plannen uit te werken tot een verrassende maatschappelijke toepassing. 

Met die subsidie hoopt STW de weg te bereiden voor de nieuwe Wubbo Ockels, die een vlieger ontwikkelde die windenergie kan opslaan. Of voor de nieuwe Boyan Slat, de jonge Delftse uitvinder die in 2014 twee miljoen euro ophaalde voor zijn plan om de oceanen schoon te vissen. 

Een nieuw idee, dat mogelijk de wereld zoals we die kennen veranderen. Het is geen geringe opdracht. STW vraagt gepassioneerde wetenschappers dan ook out-of the box-ideeën met maatschappelijke impact in te dienen. Deze zomer moet dat briljante idee dan toch echt ontspringen. Op 15 september aanstaande moet een call-tekst en een format proposal worden ingediend via openmind@stw.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK