EU MOOC voor lokale ambtenarij

Nieuws | de redactie
12 augustus 2015 | Een MOOC moet ambtenaren van lokale overheden inzicht gaan bieden in de rol die de Europese Unie kan spelen in regionale aangelegenheden. De cursus is een initiatief van het Europese Comité van de Regio’s en is ontwikkeld door de Duitse MOOC-aanbieder Iversity.

Op 19 oktober gaat de cursus ‘Regions, EU institutions and policy-making” van start. Het vak zal bestaan uit video’s, factsheets, livediscussies met experts en infographics en extra te lezen lesmateriaal. De cursus richt zich op ambtenaren van lokale overheden, maar is open voor iedereen met interesse op het gebied EU aangelegenheden op lokaal niveau.

Hoe werkt de EU?

The cursus is gratis te volgen en behandelt onderwerpen variërend van EU Cohesion Policy en Smart Specialisation tot migration and access to EU programmes. “This introductory course aims to explain how the European Union works and what the European regions’ place is within it. Join us to (re)define the role of regions in European policy making,” zo valt op de website van Iversity te lezen.

Iversity is een wat kleinere MOOC-aanbieder die opereert vanuit Duitsland. Het heeft als doelstelling vooral op Europees niveau een belangrijke speler te worden in het aanbieden van online onderwijs. In 2013 sprak ScienceGuide nog met de CEO van het bedrijf. “Universities for this moment are scared of the disruptive power of MOOC’s,” was Marcus Riecke destijds optimistisch over de impact die MOOCs op het hoger onderwijs zouden gaan hebben.

Aanmelden voor de MOOC kan via deze link


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK