Onderwijsindustrie in dialoog

Nieuws | de redactie
4 augustus 2015 | Terwijl onderwijs nog altijd als een publiek goed wordt gezien, ontwikkelt zich wereldwijd een grote onderwijsindustrie met producten en diensten voor scholen. De OECD acht de tijd rijp om die twee werelden met elkaar in gesprek te laten gaan.

Finland, de Europese Commissie en de OECD hebben de handen ineengeslagen om deze dialoog te starten. Op 19 en 20 oktober gaan in Helsinki de kopstukken uit beide werelden met elkaar in gesprek. Onder meer Eurocommissaris Tibor Navracsics zal daar aanwezig zijn om het gesprek aan te gaan over het belang van 21st century skills en pedagogiek voor de toekomst van het onderwijs.

“This summit will be a platform This summit will be a platform to bring together ministers of education, innovators and leaders of the private sector industries to discuss and engage in issues about education and strategies for innovation,” laat OECD-topman Dirk van Damme – één van de initiatiefnemers van de summit – weten.

Volgens Van Damem moet de summit gaan onderzoeken in hoeverre de mogelijkheden die onderwijsinnovaties bieden écht een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. “The idea is to foster an ecosystem in education, to explore the opportunities in teaching and learning, and tot discuss the framework conditions for innovation in education.”

Aan de Summit zullen naast politici uit Brussel en Finland ook kopstukken van onder meer Microsoft, Harvard en het Education World Forum, Cellcove deelnemen om hun licht te laten schijnen over wat technologische ontwikkelingen kunnen bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK