University College Tilburg opgericht

Nieuws | de redactie
6 augustus 2015 | Tilburg University vormt haar bachelor Liberal Arts and Sciences om tot een University College. Dit zal op 1 september 2016 starten, zonder verhoogd collegegeld. Hans Adriaansens die dit onderwijsconcept in Nederland geïntroduceerd heeft, wordt voorzitter van de Raad van Advies.

University College Tilburg is Engelstalig en internationaal gericht, en sluit aan bij het profiel van Tilburg University als een specialistische universiteit gericht op mens en maatschappij.  Het eerste jaar is breed van opzet, daarna kiezen studenten een major met een disciplinaire oriëntatie: Social Sciences, Business and Management, Law in Europe, Humanities: European History and Culture, and Cognitive Neuroscience. Door het University College Tilburg een eigen plek te geven op de campus, wordt het een integraal deel van de Tilburgse universitaire gemeenschap.

Diepgang met brede basis

De universiteit biedt studentenhuisvesting in Tilburg, maar studenten die elders willen wonen zijn ook welkom in het University College Tilburg. Door uit te gaan van een bestaande, goed functionerende opleiding én gebruik te maken van de voorzieningen op de campus, is het mogelijk het University College Tilburg te realiseren zonder van de studenten een hoger collegegeld te vragen.

Voor het University College Tilburg wordt een Raad van Advies ingesteld, onder voorzitterschap van Hans Adriaansens, de founding dean van University College Utrecht, het eerste van de Nederlandse university colleges, en van het University College Roosevelt in Tilburg. Dean wordt Alkeline van Lenning, die thans het programma Liberal Arts and Sciences leidt.

Koen Becking, voorzitter van het College van Bestuur, ziet een University College als een goede aanwinst. “In Nederland zien we een groeiende groep scholieren die kiest voor een opleiding die internationaal gericht is, en waarin diepgang gecombineerd wordt met een brede basis en veel aandacht voor de vaardigheden die we in deze tijd nodig hebben. Wij kunnen in die behoefte voorzien. Liberal Arts and Sciences heeft al bewezen topkwaliteit te leveren en dat bouwen we nu uit.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK