Gratis HO door Obama en Kanter

Nieuws | de redactie
21 september 2015 | Martha Kanter krijgt een van de belangrijkste rollen in de laatste fase van het presidentschap van Barack Obama. Zij trekt de club die de campagne gaat voeren voor ‘free, high-quality community college education’. Dat moet een cruciale ‘legacy’ van de president worden: twee jaar gratis HO voor een ieder.

Deze ‘College Promise Campaign’ maakte dit bekend. Martha Kanter, distinguished visiting professor of higher education aan NYU Steinhardt en onder Arne Duncan ‘under secretary of education’ gaat het bestuur van de adviesraad leiden. De vrouw van Joe Biden zit deze raad voor.

Voor de toekomst van de democratie

“We are working to build national support for extending the guarantee of education for all beyond a high school diploma. The College Promise Campaign will promote the urgency of making at least a two-year community college education available to every student who works hard to earn his or her degree or certificate,” zegt Kanter. “This is critically important for America’s social and economic prosperity and democracy’s future.”

“In the 21st century a high school diploma is no longer enough to lead Americans to a good job and decent quality of life,” aldus haar College Promise Campaign. Haar werk moet ervoor zorgen dat “the board will bring together luminaries and leaders from the business, philanthropy, nonprofit, labor, and education sectors to highlight community college successes, share best practices and models, and recruit more of their peers to join the cause.”

Een Glassroom in Washington

“A goal of the College Promise Campaign is to help communities and states leverage the passion of students, families, cross-sector leaders, and other stakeholders to create College Promise programs that fit their specific student populations. The campaign’s success will measured by how many students enter and complete a quality community college education, and by tracking the adoption of College Promise programs across the country.”

Tijdens haar bezoek aan de ISTP2013 in Amsterdam sprak Kanter uitvoerig met ScienceGuide. Daar sprak zij ook de memorabele woorden: “Washington needs a Glassroom!” U leest het interview hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK