Groot bereik en leuk publiek

Nieuws | de redactie
11 september 2015 | De schaamteloosheid van sommige media kent amper grenzen. Wist u dat als SBS6 een wetenschapper belt om toelichting of onderbouwing voor een item of programma, deze dan geacht wordt te betalen voor zijn daaruit volgende exposure als impliciete collega van Patty Brard? Het overkwam de TU Delft.

Wetenschapscommunicator van die universiteit Roy Meijer vertelt in zijn blog het volgende: “Ik had gisteren een mediavraagje (dacht ik) van een redacteur van Feiten en Fabels van SBS6. Of wij in ons bedrijf (sic) iemand rond hadden lopen die iets over cookies (de digitale variant natuurlijk) kon vertellen.”

Maar daar bleef het volgens Meijer niet bij. “Bij het tweede contact hierover vroeg hij of er ook budget voor was. Naïef als ik ben, meldde ik dat onze wetenschappers daar niet voor betaald hoeven te worden, graag gedaan. Zijn antwoord, niet letterlijk, maar hier kwam het wel op neer: ‘Nee, jullie moeten óns betalen om jullie wetenschapper te laten optreden, want we hebben een groot bereik en leuk publiek en zo’… Het gesprek was daarna heel snel afgelopen.”

Zijn er meer hogescholen, universiteiten en wetenschappers bij instituten met dergelijke ervaringen?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK