HO-diploma gerelativeerd

Nieuws | de redactie
22 september 2015 | Ernst & Young schrapt in Engeland de diploma-eisen voor het werven van nieuwe mensen. "Academic qualifications will still be taken into account and indeed remain an important consideration when assessing candidates as a whole, but will no longer act as a barrier ,”

De reden is, dat deze kwalificaties weinig werkelijke voorspellende waarde hebben voor het latere succes in de loopbaan. Men wil vooral via online assessments het potentieel van kandidaten analyseren. Daarbij blijven ‘academic qualifications’ ook een factor van belang, maar niet meer zo dominant en eenzijdig bezien als voorheen.

Geen bewijs van impact

“Our own internal research of over 400 graduates found that screening students based on academic performance alone was too blunt an approach to recruitment. It found no evidence to conclude that previous success in higher education correlated with future success in subsequent professional qualifications undertaken,” zegt men in Huffington Post.

PricewaterhouseCoopers (PwC) deed recent iets vergelijkbaars. Men ging daar minder strikt werven en selecteren op basis van behaalde ‘studiepunten’ om te voorkomen dat men talenten met andere kwaliteiten en achtergronden zou missen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK