Horror van Inholland

Nieuws | de redactie
18 september 2015 | “Je bent ongeveer één jaar aan het schrijven, één jaar aan het filmen en dan duurt de post-productie ook wel een jaar.” Maar dan heb je ook wat, want Inholland docent Mark Weistra heeft met zijn surrealistische horrorfilm Kristen het Nederlands Film Festival gehaald.

“Het is niet alleen erkenning, maar het geeft de film ook een bepaalde waarde”, zegt de docent Media en Entertainment Management over deze selectie van Kristen voor het NFF in Utrecht. “Het is een hele goede start om de film in de aandacht te brengen en aan een echt publiek te kunnen tonen”.

Weistra verkocht zijn videotheek om de productie van de film te kunnen financieren. “Gelukkig waren die aspecten ook de drijfveren voor de cast, crew en rentalbedrijven: zij hebben vrijwel gratis meegewerkt. Puur uit passie voor dit project!” En er is nog iets dat de film meer maakt dan een hobbyproduct. “Het leuke is dat ik al deze kennis, ervaringen en beeldmaterialen kan gebruiken tijdens mijn lessen”.

Opruimen na Oudjaar

Hij noemt zijn film een mix van genres zoals drama, thriller en surrealistische horror. Het verhaal gaat over een vrouw die in de vroege ochtend van één januari in het café van haar vader geterroriseerd wordt door een onbekend persoon. Terwijl ze de puinhoop opruimt van het oudejaarsfeest, wordt ze telkens gebeld door een man die alles over haar lijkt te weten.

Het is de vrucht van drie jaar werken, al ,met al. “Je bent ongeveer één jaar aan het schrijven, één jaar aan het filmen en dan duurt de post-productie ook wel een jaar”. Het scenario schreef hij voor “een echt een geweldig sfeervol bruin café. De actrice met de hoofdrol, Terence Schreurs, kende ik van andere films waar ik assisteerde bij de regie.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK