Koninklijke opening EnTranCe

Nieuws | de redactie
17 september 2015 | De proeftuin voor energietransitie van de Hanzehogeschool, EnTranCe, bestaat al weer even, maar neemt in oktober zijn intrek in een spiksplinternieuw gebouw. Op 13 oktober mag EnTranCe zich verheugen in de komst van Koning Willem-Alexander die het nieuwe gebouw zal openen.

Het nieuwe gebouw van de Hanzehogeschool zal plaatsbieden aan het Energy Transition Centre én aan de Energy Academy Europe. Hier werken studenten en onderzoekers nauw samen met bedrijven. Samen zoeken zij naar innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen.

Steun voor start-ups

?Het nieuwe gebouw van EnTranCe op de Zernike Campus in Groningen biedt studenten, onderzoekers en deelnemende bedrijven de benodigde technische faciliteiten, kennis, ondersteuning en een netwerk. Zo worden nieuwe ideeën rechtstreeks gekoppeld aan bestaande en toekomstige markten. Start-ups kunnen hierdoor directe ondersteuning krijgen van specialisten uit diverse sectoren.

Na de opening van EnTranCe krijgt de Koning een rondleiding. Studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de regio laten samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen zien. Zij tonen de Koning diverse projecten waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto.

Leidend in energie(transitie)

De Hanzehogeschool Groningen richt zich op energie(transitie) in het onderwijs en onderzoek. Daarbij zijn kenniscentra, lectoraten, opleidingen, studenten en docenten betrokken. Inmiddels zijn er twee masteropleidingen op dit gebied. In Energy Academy Europe brengen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit hun energieonderwijs en onderzoek samen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK