Pionier van SURF gelauwerd

Nieuws | de redactie
4 september 2015 | Internetpionier Erik Huizer is de CTO van SurfNet en nu onderscheiden voor zijn toonaangevende rol in de digitale economie van Nederland. Hij werd uitgeroepen tot ICT Personality van het jaar 2015 door zijn peers.

Zijn collega’s wereldwijd hadden hem vorig jaar al geëerd voor zijn uitzonderlijke betekenis in dit veld. Hij werd opgenomen in de Internet Hall of Fame. Erik Huizer kreeg uit handen van Mark Bressers de ICT Personality Award uitgereikt vanwege zijn significante bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie. Volgens de jury is Huizer een “internationale autoriteit met betrekking tot het internet. Als Chief Technology Officer van SurfNet en hoogleraar Internettoepassingen zet hij zich in voor onderwerpen als internet governance, privacy, cyber security en standaardisatie. Hij levert al jarenlang, in tal van functies, een grote bijdrage aan de positie van Nederland als voorloper op het gebied van internet en de digitale economie.”

Duurzame campus

Bij deze ceremonie werd ook de ICT Milieu Award uitgereikt voor een overtuigend project in het kader van de duurzaamheid. Het nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN won hier vanwege de inzet op dalend energieverbruik, ondanks de sterke toename van het dataverkeer in Nederland. Het datacenter maakt daarvoor gebruik van duurzame technologieën.

Het juryrapport onderstreept, dat “KPN evoor heeft gekozen volledig groene energie uit Nederland te gebruiken. Op de High Tech Campus in Eindoven zal de restwarmte van het nieuwe datacenter nuttig gebruikt worden voor verwarming van andere gebouwen. Ook de cradle-to-cradle aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta.”


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK