Slimme scheurkalender
Hij noemt het eerlijk zijn stokpaardje. “Het is jammer dat we eigenlijk niet zo goed en niet zo vaak vertellen hoe goed we zijn.” En dan doelt hij op de bedrijven en organisaties in de regio Eindhoven, inclusief zijn eigen TU/e. “Daarom ben ik actief geworden op sociale media en ben ik een blog begonnen.”
Boodschap voor Merkel
Die boodschap en vooral ook die zichtbaarheid brachten hem tot op de Hannover Messe en met Kanzlerin Angela Merkel op het podium van het Nederland-paviljoen direct naast het ‘Glashaus’ van PBT en ScienceGuide. Daarin trad ook Steinbuch op, samen met een reeks Spinoza-winnaars, Centres of Expertise uit het HBO, Sander Dekker en Topsectoren.
Toen Eindhoven werd uitgeroepen tot de slimste regio van de wereld, ontstond in 2011 bij Steinbuch het idee van zo’n scheurkalender met interessante weetjes, successen en onverwachte feiten. Al snel verzamelde hij verschillende wetenswaardigheden, maar toen bleef het idee toch liggen. Tot hij het idee deze zomer dropte bij Joost Helms, oud-wethouder van Eindhoven, die hem in contact bracht met uitgever David van Iersel.
In het kerstpakket
Daarna begon het verzamelen, checken en bundelen van feiten en verrassingen weer. “Ik heb onder meer veel terug kunnen vinden in de jaarcijfers van bedrijven en probeer ze dan wat leuker te brengen.” De slimme scheurkalender wil hij nu tegen de kerst toch echt klaar hebben. “Het zou mooi zijn als bedrijven het in hun kerstpakket willen doen.”
De uitgever en de professor dragen het financiële risico, maar Steinbuch heeft goede hoop dat de opbrengst adequaat zal blijken. En maken zij écht winst dan mogen anderen meegenieten: sponsoring van studententeams, een gift aan Stichting Techniek Promotie en de Ontdekfabriek.
Weet u iets voor Steinbuch dat hem en zijn scheurvrienden in 2016 niet mag ontgaan? Mail dit dan naar content@deslimmescheurkalender.nl.
Meest Gelezen
Masterstudenten in het hbo worstelen met academisch schrijven en onderzoek
“Ik zal niet de meest populaire onderwijsminister zijn”
Stop met studentevaluaties: ze bedreigen de academische vrijheid
“Langstudeerboete raakt kern van hoger onderwijs”
CvB Erasmus Universiteit weigert tweetalig te vergaderen met medezeggenschap