Twee vrouwen Nobel voor chemie?

Nieuws | de redactie
25 september 2015 | Als de chemie tussen de Nobel-beslissers goed is, konden we binnenkort wel eens een historisch moment meemaken. Zwaar getipt voor een gezamenlijke scheikunde Nobelprijs zijn twee vrouwen. En dat pas enkele jaren na de publicatie van hun paper dat veel teweeg bracht.

Elk jaar doet Thomson Reuters een voorspelling op basis van citaties en trends daarin en de uitkomst lijkt eenduidig. Emmanuelle Charpentier van het Helmholtz Centre for Infection Research in het Duitse Braunschweig, haar collega Jennifer Doudna van de University of California, Berkeley maken een zeer grote kans de Nobel Prijs te winnen voor hun CRISPR/Cas9 gene-editing technique.

 

?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK