Syrische alumnus HKU bekroond

Nieuws | de redactie
13 oktober 2015 | De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst ging dit jaar onder meer naar de HKU alumnus Rabi Koria. Hij komt uit Syrië en in zijn werk spelen de rauwe werkelijkheid van zijn vaderland en zijn liefde voor architectuur een grote rol.

Zijn alma mater vertelt over het bekroonde oeuvre dat bij Koria een diversiteit van culturen samen komt. Dat gebeurt zowel in zijn beelden als in de technieken die hij daarbij gebruikt. De actuele conflicten in het Midden-Oosten zijn belangrijke factoren binnen het werk. Vorm en inhoud gaan daarbij een dialoog aan, zoals in de fragmentatie van het beeld.

Koria en zijn drie collegawinnaars ontvingen de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst als aanmoedigingsprijs, vergezeld van een bedrag van €6500 euro. Deze is in 1871 ingesteld door Willem III en door al zijn opvolgers nadien steeds uitgereikt. Na de ceremonie opende de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

De tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 10 oktober t/m 15 november 2015 en te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK