UM versterkt gezondheidszorg Qatar

Nieuws | de redactie
15 oktober 2015 | De Universiteit Maastricht gaat een overeenkomst aan met het College of Medicine van Qatar University om een samenwerking te starten op het gebied van onderwijs, medisch onderzoek en uitwisseling van personeel en studenten.

De intentieverklaring werd door UM-voorzitter prof. dr. Martin Paul en QU-voorzitter dr. Hassan Al-Derham getekend in Doha, Qatar. De voorwaarden voor de overeenkomst betreffen onder meer samenwerking op het gebied van academische en administratieve ontwikkeling van CMED-personeel, curriculumontwikkeling, faculteitsbezoeken, training en uitwisselingsactiviteiten voor personeel en studenten. Beide instituten zullen ook gezamenlijke onderzoeksprogramma’s en -projecten gaan ontwikkelen op gebieden die te maken hebben met medisch onderwijs.

Duurzaam medisch onderwijs

Prof. dr. Martin Paul zei over de overeenkomst: “Ik ben zeer verheugd over het feit dat onze universiteiten hebben besloten deze samenwerking aan te gaan. Het is een grote eer voor ons om bij te kunnen dragen aan de duurzame ontwikkeling van medisch onderwijs en de gezondheidszorg in Qatar.”

“We zijn er trots op dat we kunnen samenwerken met een partnerinstituut als Qatar University, dat onze passie voor topresultaten en professionele ontwikkeling deelt. Het wederzijdse vertrouwen tussen onze twee instituten zal de basis vormen voor de toekomstige samenwerking, die de ervaring van student en personeel zal verbeteren en zal bijdragen aan de opleiding van de volgende generatie wereldleiders in hun vakgebieden,” zegt Paul

Dr. Al-Derham: “QU is zeer enthousiast over het partnerschap met Universiteit Maastricht, dat een verrijking zal betekenen voor het CMED-curriculum en studenten zal helpen bij hun ontwikkeling tot gerenommeerde medische professionals. Deze overeenkomst past bij de betrokkenheid van QU om te voldoen aan de nationale vraag naar deskundige en lokaal geschoolde artsen door ze kennis op te laten doen in de klinische praktijk, medisch onderwijs en onderzoek om zo bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de gezondheidszorg.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK