Wereldkampioen duurzaam rijden

Nieuws | de redactie
26 oktober 2015 | Het kon dit weekend niet op. Zowel de Twentse als de Delftse als de Eindhovense zonnewagens triomfeerden bij het wereldkampioenschap in de Australische woestijn in hun verschillende categorieën. Het Solar Team won zelfs opnieuw, geïnspireerd blijkbaar door Angela Merkels aanmoedigingen in Hannover!

U ziet hier het vlog van het Solar Team over de eindsbeslissing en de huldiging. “The moment we’ve been dreaming of for one and a half year: winning the Cruiser Class of the World Solar Challenge. Now it’s official, Stella Lux is a World Champion!”

Op de Hannover Messe van 2014 presenteerden de TU/e studenten en professor Maarten Steinbuch hun Stella zonnewagen as en trokken daar zeer de aandacht van Kanzlerin Merkel. Zij bezocht Steinbuch en zijn studenten samen met premier Mark Rutte tijdens de eerste uren van de Messe. Zij bleek zeer goed op de hoogte van de jongste ontwikkelingen op dit terrein. Dat Mercedes een klein aandeel had in de Tesla-auto’s die voor Europa in Tilburg worden gemaakt, bleek zij onmiddellijk op tafel te leggen in het gesprek. 

Duitsers toch tweede

Professor Steinbuch kon Merkel vertellen dat de ingenieurs van Tesla al intensief contact onderhielden met zijn STELLA-studenten. De volledig elektrische auto van Tesla bleek allerlei vondsten van de studenten met hun STELLA zeer goed te kunnen gebruiken. Het contact is dan ook intensief geworden, verttelde tijdens zijn optreden in het ‘Glashaus’ van PBT en ScienceGuide in het Nederland Paviljoen, dat direct naast de zonnewagen was gebouwd.

De Kanzlerin toonde zich sterk onder de indruk . Voor de studenten was een moment zonder meer het hoogtepunt van de Messe. Zij vertelden hoe zij met STELLA in 2013 de World Solar Challenge in Australië wonnen in de Cruiser-klasse. Merkel moest hard toen lachen toen ze hoorde dat de Duitsers het erg goed hadden gedaan’, maar tweede waren geworden. En zij zelf toch echt ‘Weltmeister’ waren, vertelden de studenten trots aan ScienceGuide.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK