Gezocht: Lector met Europese blik

Nieuws | de redactie
18 november 2015 | Wie wordt de Lector van het Jaar? ISO en ScienceGuide zoeken ditmaal naar een lector met een krachtige Europese dimensie, aan de vooravond van het Nederlands EU-voorzitterschap. Uw hogeschool en studenten kennen ongetwijfeld een inspirator met zo’n brede blik om te huldigen met een voordracht.

Nu Nederland de voorzitter van de Europese Unie in het eerste half jaar van 2016 de Europese Unie voorzit en het HBO zich in internationalisering en onderzoek steeds meer ontwikkelt, zullen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en ScienceGuide bij de bekroning van de Lector van het Jaar 2015-2016 in het bijzonder kijken naar de volgende aspecten en kenmerken: 

  • de Europese dimensie in het praktijkgericht onderzoek van de voorgedragen lectoren;
  • de wijze waarop dat onderzoek (inclusief de Europese dimensie) door wordt vertaald naar het HBO-onderwijs;
  • de verbindingen van het lectoraat/de lector/het onderzoek met partners en programma’s in Europa en de verrijkende wisselwerking daarmee;
  • de betrokkenheid van studenten in dit onderzoek en de Europese dimensie van die betrokkenheid. 

De winnaar kan uit elke sector of invalshoek van het HBO komen, mits deze Europese verrijking en verdieping in haar of zijn praktijkgericht onderzoek en verbinding met de student en haar onderwijs, helder en overtuigend weet uit te dragen. 

Een voordracht zou daarom idealiter voorzien zijn van een – graag ook feitelijke – onderbouwing van concrete daden, realisaties en resultaten die dit kan onderstrepen; testimonials van alumni en partners in binnen- en buitenland; input vanuit de betrokken studenten bij dit onderzoek en van collega’s/docenten binnen de hogeschool, Centers of Expertise en het netwerk in de beroepspraktijk. 

Graag ontvangen wij de voordrachten op lectorvanhetjaar@iso.nl uiterlijk vrijdag 18 december aanstaande. De jury zal in de loop van januari de genomineerden voor de titel Lector van het Jaar vanuit die voordrachten bekend maken. Reserveert u dus nu de datum van de bekendmaking en huldiging van de winnaar: vrijdag 22 januari op de Dag van de Excellentie 2015-2016, die ditmaal gehouden wordt aan de Hanzehogeschool in Groningen bij het onlangs door Koning Willem Alexander geopende Energiekenniscentrum EnTranCe.   


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK