Prijs voor innovatief Fontys

Nieuws | de redactie
4 november 2015 | Het Fontys Objexlab is door Computable bekroond als de ict-opleider van het jaar. De jury is van mening dat dit nieuw HBO-aanbod aantoont, dat een instelling voor hoger onderwijs meer kan doen voor de ontwikkeling en innovatie dan louter lesgeven en onderzoek.

Lezers van Computable hebben de afgelopen maanden kandidaten voorgedragen voor een award. Het gaat om projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en van voldoende kritische massa zijn.

Het Objexlab kreeg een nominatie omdat men naast traditionele vormen van opleiden met stages en afstudeeropdrachten partnerships stimuleert, waarin bedrijven en studenten samenwerken aan projecten. Een multidisciplinair team van Fontys-instituten is bezig om op deze wijze nieuwe vormen van onderwijs te ontwikkelen.

Brede regionale samenwerking

Zo kunnen studenten van bijvoorbeeld paramedische opleidingen samen met techniekstudenten 3D-geprinte schoenzooltjes voor één unieke gebruiker gaan ontwerpen en produceren. De regionale samenwerking met andere opleidingen is breed en strekt zich uit van paramedisch tot ethisch gericht onderwijsaanbod en van economie tot creatieve industrie.

De jury van Computable sprak bij de prijstoekenning de opvatting uit dat Fontys hiermee aantoont dat een instelling voor hoger onderwijs meer kan doen voor de ontwikkeling en innovatie dan louter lesgeven en onderzoek. Met dit initiatief worden bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en studenten bij elkaar gebracht, met baanbrekende en tegelijkertijd toepasbare innovaties tot gevolg.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK