Gunning trekt Wetenschapsagenda

Nieuws | de redactie
19 januari 2016 | Louise Gunning is door de stuurgroep van de kenniscoalitie benoemd tot nieuwe voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda. Zij zal in die rol de vertaling van die agenda in de profilering van universiteiten en hogescholen en de ontwikkelingsrichting voor onderzoeksinstituten moeten aanwakkeren.

De in april vorig jaar vertrokken collegevoorzitter van de UvA/HvA heeft een nieuwe baan als voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda. Gunning volgt daarmee het duo Alexander Rinnooy Kan en Beatrice de Graaf op, dat in november de Wetenschapsagenda presenteerde.

Profileren en investeren

Op de korte en middellange termijn willen de opstellers van de NWA, dat deze gaat doorwerken in de profilering van de universiteiten en hogescholen, de programmering van de partners van de kenniscoalitie, de ontwikkelingsrichting van de nationale onderzoeksinstituten en in investeringen in grote onderzoeksfaciliteiten. De agenda wordt eens in de zeven jaar vernieuwd.

Gunning is momenteel universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. Gunning (1951) promoveerde aan de Erasmus Universiteit (EUR). Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de EUR. Ook werkte Gunning als beleidsmedewerker bij het Ministerie van VWS.

Louise Gunning stond vorig jaar nog nummer 1 in de Krijtjasjes-top 10 van ScienceGuide. Daarin werden mensen in het zonnetje gezet die juist als docent in hart en nieren ook bestuurlijk het HO gezicht en leiding durfden geven. Over Gunning werd daarbij opgemerkt: “Geen hoogleraar van naam en faam en kroonlid van de SER stond zozeer in het brandpunt van het HO-debat in haar rol als bestuurder. Toen Gunning ook zelf aanvoelde dat ‘het zo niet meer ging’, trad zij terug als UvA-HvA-voorzitter. Niet wild om zich heen slaand, maar met de aankondiging dat zij haar werk als professor weer zou oppakken.”

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK