Nieuwe Vlaamse bestuurders NVAO

Nieuws | de redactie
7 januari 2016 | De NVAO heeft twee nieuwe Vlaamse bestuursleden. Brussel heeft gekozen voor twee politieke zwaargewichten. De nieuwe vicevoorzitter was jaren de rechterhand van CD&V-premier Kris Peeters, die nu vicepremier is van de federale regering van België onder premier Michel.

Ann Verreth was tussen 2009 en 2013 de adjunct-kabinetschef van Kris Peeters, na een kort dienstverband als secretaris-generaal van de katholieke onderwijskoepel VSKO keerde zij terug in de politiek als rechterhand van onderwijsminister Hilde Crevits. Diezelfde Crevits heeft Verreth voorgedragen als bestuurlid van de NVAO en vervanger van Anne Demeulemeester.

Vicevoorzitter Verreth die per 1 januari jongstleden is benoemd, wordt vanuit Vlaanderen in het NVAO-bestuur bijgestaan door Marc Luwel, die Lucien Bollaert vervangt. Voor Luwel is de NVAO een terugkeer. Tussen 2002 en 2007 was hij er lid van het dagelijks bestuur en vicevoorzitter.

Marc Luwel was vanaf 2007 tot heden de directeur van de Herculesstichting, het Vlaamse agentschap voor de financiering van middelzware en zware infrastructuur voor fundamenteel en strategisch basisonderzoek. Daarnaast is hij gast-onderzoeker bij het Centre for Science and Technology Studies (CWTS) van de Universiteit Leiden. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK