Einstein klopt ook na een eeuw weer

Nieuws | de redactie
11 februari 2016 | Vandaag om half vijf geven wetenschappers van de LIGO Scientific Collaboration en de Virgo Collaboration een update over hun zoektocht naar zwaartekrachtsgolven, de 100 jaar geleden door Einstein voorspelde rimpelingen in de ruimtetijd. Bij Nikhef zijn wij erbij!

Al enkele maanden doen geruchten de ronde doen over de vraag of de LIGO- en Virgo-teams zwaartekrachtsgolven hebben ontdekt. De wetenschappers zullen nu hun inspanningen rond het waarnemen en meten van zwaartekrachtsgolven delen en bediscussiëren. De update over de zoektocht naar zwaartekrachtsgolven wordt tegelijkertijd gegeven in Washington D.C. (VS) en Cascina (nabij Pisa, Italië).

Natuurkundigen van Nikhef en de Vrije Universiteit Amsterdam, en sterrenkundigen van de Radboud Universiteit zijn direct betrokken bij dit onderzoek. Bij Nikhef wordt een evenement gehouden, waarbij een liveverbinding met Washington en Cascina wordt opgezet. De persconferentie vindt plaats een eeuw nadat Einstein de voorspelling van het bestaan van zwaartekrachtsgolven publiceerde.

Meer informatie over Nikhef, achtergrondinformatie over de zoektocht naar zwaartekrachtsgolven en actuele informatie zodra die beschikbaar is, vindt u op: www.nikhef.nl/media


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK