Multidisciplinair perspectief voor postdocs

Nieuws | de redactie
5 februari 2016 | De alliantie van TU Delft, Erasmus en de Universiteit Leiden gaat met een grote Europese subsidie ruim negentig internationale postdocs aan het werk zetten. “Samenwerking met niet-academische partners kan voor deze postdocs nieuwe loopbaanperspectieven openen,” zegt TU Delft-rector Karel Luyben.

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben samen met het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum een Europese Marie Curie COFUND subsidie toegekend gekregen van 6,3 miljoen euro voor een postdoc fellowship programma.

Maatschappelijke thema’s centraal

In dit ‘LEadDing Fellow Postdoc Programma’ kunnen meer dan negentig promovendi voor twee jaar werkervaring op doen in een internationale werkomgeving. De postdocs zullen vooral werken in multidisciplinaire projecten met een inbedding in de drie universiteiten, hun medische centra, bedrijven en overheidsinstellingen, veelal in de regio.

Het programma biedt mogelijkheden in de uiteenlopende disciplines die de drie universiteiten rijk zijn: van archeologie tot civiele techniek, van nanotechnologie tot rechten, van Koreastudies tot duurzame energietechnologie en van economie tot geneeskunde.

Te denken valt ook aan de complexe maatschappelijke thema’s waar de multidisciplinaire Leiden-Delft-Erasmus Centres en Medical Delta zich op richten, variërend van big data voor stedelijke ontwikkeling tot veroudering, Europees economisch en financieel bestuur, duurzaamheid, maatschappelijke veiligheid en gezondheid en mondiaal erfgoed.” De kandidaten solliciteren met een eigen projectvoorstel bij één van de universiteiten of UMC’s.

Publiek-private samenwerking

In het postdocprogramma zullen de onderzoekers samenwerken met bedrijven, technologische start-ups, overheidsinstellingen of andere publieke organisaties. Prof.ir. Karel Luyben, Rector Magnificus van de TU Delft ziet in deze samenwerking kansen voor de postdocs om nieuwe loopbaanperspectieven te openen. De jonge onderzoekers worden geïntroduceerd in de netwerken van hun begeleiders en uitgenodigd ook zelf contacten te leggen met publieke en private partijen in de regio.

De TU Delft zal het programma organisatorisch ondersteunen. De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken al jaren samen op tal van terreinen in onderzoek, onderwijs en valorisatie. In 2012 is deze samenwerking uitgebreid en geformaliseerd in de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK