Rumoer om dyslexie

Nieuws | de redactie
15 februari 2016 | “Decanen moeten van de betrouwbaarheid van een dyslexieverklaring uit kunnen gaan.” Hoe kunnen ze anders op de juiste manier aan het werk gaan om studenten met een probleem echt te kunnen helpen. De VH wil daarom dat minister Schippers aan de slag gaat.

Als elke student met een paar slappe smoezen en trucjes  zich tot dyslexie-lijder kan laten uitroepen, dan heeft het onderwijs wel een probleem. Het HBO wil daarom niet langer lankmoedig zijn en vraagt om maatregelen. De Vereniging Hogescholen meldt dat men kennis heeft genomen van de door tv-programma ‘Rambam’ uitgeprobeerde “mogelijke misstanden bij de afgifte van dyslexieverklaringen.”

Passende maatregelen

“Al eerder hebben journalisten en wetenschappers aangetoond dat de kwaliteit van dyslexieonderzoeken zeer uiteenloopt,” zegt men met zorg. Immers, “de decanen van hogescholen moeten van de betrouwbaarheid van een dyslexieverklaring uit kunnen gaan om passende oplossingen voor studenten met dyslexie te kunnen afspreken.”

“De Vereniging Hogescholen deelt de zorg van haar leden dat het aantal dyslexieverklaringen de laatste jaren toeneemt.” De hogescholen gaat er daarom na deze actuele signalen van uit dat er een onderzoek zal worden ingesteld door de minister van VWS naar de kwaliteit van de dyslexieverklaringen en passende maatregelen zullen worden getroffen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK