Spoorkampioenschap tegen Van Boxtel

Nieuws | de redactie
3 maart 2016 | De NS heeft het verbruid bij de studenten. Met een Nederlands Kampioenschap Trein Rijden Tijdens Spitsuren gaan zij actie voeren tegen het aantasten van HO-roosters ter wille van de materieeltekorten van het spoor. 8 maart wil men de liefde voor de trein nog eens extra luister bijzetten.

Op Facebook is door studenten een actie gestart om aanstaande dinsdag 8 maart massaal gebruik te maken van de spitstreinen. Dit Nederlands Kampioenschap Trein Rijden Tijdens Spitsuren is in het leven geroepen, om vuist te maken tegen de plannen van NS-topman Van Boxtel. Het komt er op neer, dat zij willen bewijzen hoe zeer de student de NS en de OV-kaart nodig heeft voor studiesucces. Inmiddels hebben in een paar uur tijd al ruim 2500 studenten zich aangemeld voor deze actie op dinsdagochtend 8 maart.

Het verzet tegen Van Boxtel is vooral ingegeven door boosheid over de plannen om HBO en WO ertoe aan te zetten buiten de spits en in de avond colleges en dergelijke in te roosteren. Van Boxtel eiste van bestuurders van VH en VSNU daartoe een grotere “lenigheid van geest.” Daarmee zou de NS zijn materieeltekort kunnen opvangen. De studenten stellen dat juist zij en de kwaliteit van hun vorming in de knel komen te zitten hierdoor. Die momenten hebben zij juist nodig voor hun bijbaantjes en die zijn nu eenmaal juist nu voor veel studenten een belangrijke bron van inkomsten, nu de basisbeurs is afgeschaft, schrijven de initiatiefnemers van deze actie op Facebook.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK