Bussemaker in het hol van de leeuw

Nieuws | de redactie
1 april 2016 | De minister van OCW komt zelf naar het debat in de Senaat dat LSVb en VVD-senator Jan Anthonie Bruijn gaan houden over haar Wet Versterking Bestuurskracht. Versterkt dat ook haar bestuurskracht?

Het komt niet vaak voor dat een minister optreedt in de Eerste Kamer en het debat aangaat over een wetsvoorstel nog voordat diezelfde Kamer met de bewindspersoon zelf de degens daarover heeft gekruist. Jet Bussemaker levert wat dit betreft wel een beetje een primeur. Dezer dagen heeft de Eerste Kamer namelijk een tamelijk kritische reflectie geleverd op haar wetsvoorstel ‘Versterking Bestuurskracht’ in de eerste schriftelijke ronde van de behandeling.

Daarover vervolgens in de groene bankjes met studenten en senatoren in discussie te gaan, is dan ook gedurfd. Sir Humphrey Appleby zou zeggen: “How courageous, Minister!” Het LSVb-VVD debat wordt gehouden op 14 april. U leest er hier meer over, ook met oog op de aanmelding.   


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK