Gevluchte wetenschappers verwelkomd

Nieuws | de redactie
1 april 2016 | Vluchtelingen uit de wetenschap worden in contact gebracht met het netwerk van de Jonge Akademie. Dit maakte de voorzitter, Rianne Letschert, bekend tijdens de inauguratie van tien nieuwe leden.

Tijdens de inauguratie van tien nieuwe Jonge Akademieleden lichtte de voorzitter toe wat De Jonge Akademie momenteel doet en wat de plannen voor de nabije toekomst zijn. Zo maakte Rianne Letschert bekend dat men zich nu inzet voor vluchtelingen die naar ons land komen en wetenschapper zijn.

“Onlangs hebben we het initiatief genomen om vluchtelingen die wetenschappers zijn en hier in een opvanglocatie verblijven, te introduceren in onze netwerken. Dit is waardevol omdat gevluchte wetenschappers niet alleen vluchteling zijn, maar ook mensen met rijke ervaringen, ambities en dromen.”

Anderen aanmoedigen

Men wilde hier eigenlijk geen grote ruchtbaarheid aan geven, omdat het eigenlijk tot het wezen van de wetenschap behoort, meende Letschert. Maar om ook anderen in HO en R&D aan te moedigen en hun voelhorens uit te doen steken, heeft men bij de installatie van de nieuwe leden aandacht hiervoor gevraagd.

De eerste positieve resultaten konden geboekt worden. Een vluchteling met wie men in contact gekomen was, bleek al snel een actieve plek in een wetenschappelijk project te kunnen oppakken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK