Gunnings advies aan Amsterdam

Nieuws | de redactie
18 april 2016 | In een debat over de financiering van de wetenschap kwam dezer dagen ook de positie van de universiteiten aan de orde. Louise Gunning gaf toen haar UvA een welgemeend advies mee over de benoeming van een nieuwe collegevoorzitter.

Tijdens een debat over HO-bekostiging als deel van investeringen in kennis en wetenschap in het kader van de Wetenschapsagenda gaf Barend van der Meulen van het Rathenau Instituut in het Maagdenhuis een opvallende observatie ten beste. In een eerdere sessie die Van der Meulen had over de WO-financiering met universiteitsvoorzitters viel hem op dat er twee typen collegevoorzitters zijn. Zij die voor veel meer private financiering pleiten, om zo los te komen van Den Haag en zij die de publieke bekostiging en taak voorop blijven zetten.

“De eersten dat zijn vooral de mannen onder de universiteitsvoorzitters, de tweede zijn de vrouwen, zei Van der Meulen. Louise Gunning zei daarop snedig tot het Amsterdamse publiek in haar zo vertrouwde Maagdenhuis: “zo zie ja maar, daarom is het goed dat jullie hier weer voor een vrouw kiezen.”

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK