Transfer OCW-VH

Nieuws | de redactie
22 april 2016 | Het tijdperk Ad de Graaf in het HBO loopt nu toch echt ten einde. De nieuwe secretaris-directeur van de Vereniging Hogescholen wordt de ultieme Haagse HO-insider: Ron Minnée.

Minnee is al vele jaren de steunpilaar van de bewindslieden van OCW op het gebied van het hoger onderwijs. Als ambtelijk steun en toeverlaat geldt hij als een safe pair of hands. In dat opzicht kan men de benoeming op de plek die Ad de Graaf decennia vulde als een vorm van continuïteit beschouwen.

De nu nog directeur hoger onderwijs van OCW werd enige tijd geleden al getipt voor een nieuwe functie. Zijn naam ging nadrukkelijk rond als de opvolger van Yvonne van Rooy bij de Universiteit Utrecht. Die post als collegevoorzitter ging aan zijn neus voorbij. Het is overigens te verwachten dat minister Bussemaker binnenkort nóg één van haar HO-toplieden zal zien vertrekken. Nadrukkelijk gaat in Den Haag het gerucht rond dat DG Hans Schutte de opvolger wordt van Jan van Zijl bij de MBO-raad.

Voor de Vereniging Hogescholen en de HBO-sector is het nu te meer interessant inzicht te krijgen in de strategische opvattingen van Ron Minnée over de ontwikkeling van het hoger onderwijs, het HBO in het bijzonder. Bij de discussie over de uitwerking van het rapport-Veerman gaf hij daar duidelijk blijk van. OCW stelde daarbij nadrukkelijk te kijken naar Denemarken die destijds hun para-universitaire instituten herpositioneerden in hun herverkaveling van het HO.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK