KIVI verbindt naam aan HAN-lectoraat

Nieuws | de redactie
18 mei 2016 | Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) gaat voor het eerst zijn naam verbinden aan een lectoraat. Het HAN-lectoraat Architecture in Health van Masi Mohammadi heeft de eer. Zij doet onderzoek naar slim en vernieuwend bouwen ten behoeve van een gezonde leefomgeving.

De onderzoeksgroep van Mohammadi voert multi¬disciplinair onderzoek uit naar een leefomgeving die mensen ondersteunt, stimuleert en zelfs hun gezondheid bevordert. De onderzoekers vertalen deze denkwijze op een verantwoorde manier naar slimme ruimtelijke ontwerpen. Dit wordt door middel van co-creatie met ingenieurs uit het bedrijfsleven, bouw¬ en zorgorganisaties en de eindgebruiker gedaan.

Onderdeel van KIVI-netwerk

In de samenleving bestaat grote behoefte aan het slimmer bouwen en gezonder inrichten van de woon- en leefomgeving, met name ten behoeve van ouderen. Nieuwe technologieën zorgen er onder anderen voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. De eervolle vermelding van het KIVI stelt het HAN-lectoraat in de gelegenheid om met het KIVI-netwerk van ruim 20.000 ingenieurs de laatste inzichten en standpunten binnen dit domein te delen en zodoende een constructieve bijdrage te leveren vanuit haar professie.

Lector Masi Mohammadi trad in 2014 aan als lector bij de HAN. Samen met haar team van onderzoekers voert zij binnen het lectoraat wetenschappelijk, maar ook altijd praktijkgericht onderzoek uit. Dit doet het team samen met het werkveld en het onderwijs, om zo kennis te ontwikkelen die bijdraagt aan de zogenaamde “vierde dimensie” van het wonen: de meevoelende woonomgeving. Het lectoraat combineert de sociale wetenschap en techniek tot een multidisciplinaire technologie om dit te bereiken.

Verbindingen met ethiek en telecom

De lancering vindt plaats op 26 mei. Dan zal er in lezingen en inspiratiesessies gekeken worden naar de verbindingen die gelegd kunnen worden tussen het lectoraat en vakgebieden zoals telecom, bouw, energie, industrieel ontwerpen, elektrotechniek en ethiek. In het avondprogramma geven gerenommeerde sprekers, inspirerende lezingen over de toekomst van het bouwen voor onze samenleving die volop in verandering is. Thom de Graaf gaat daarbij in op het belang van onderzoek en lectoraten voor het hoger onderwijs.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK