Middelburg HO-pionier

Nieuws | de redactie
4 mei 2016 | Met vier bèta-bacheloropleidingen starten de TU-Eindhoven en de Universiteit Utrecht een Bèta College in Middelburg. Dit wordt na het University College Roosevelt het tweede university college in de Zeeuwse hoofdstad.

In september 2017 willen de twee universiteiten dar samen starten met vier bacheloropleidingen. Zij gaan zich richten op materiaalkunde, informatica, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. De verwachting is  dat de vier opleidingen in het eerste jaar zo’n 50 studenten zullen deelnemen. Men hoopt structureel 200 studenten aan te trekken en de zaak zou voortvarend in gang zijn gezet inmiddels.

De vroegere rector van de TU/e, Hans van Duijn, is de kwartiermaker en heeft een campus en een gebouw op het oog en wel het voormalig terrein en kantoor van energiemaatschappij Delta. Voor dit nieuwe college is een opstartbedrag nodig van €25 tot €30 miljoen. Van Duijn heeft zijn hoop gevestigd op de commissie ‘Structuurversterking Zeeland’ onder leiding van oud-premier Jan-Peter Balkenende. Hij is met zijn collega’s, zoals SER-Kroonlid en oud-UvA-voorzitter Louise Gunning, daarin bezig een onderzoek uit te voeren naar vernieuwende mogelijkheden de Zeeuwse economie en werkgelegenheid een impuls te geven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK