Omroepbaas nieuwe voorzitter Windesheim

Nieuws | de redactie
31 mei 2016 | Henk Hagoort is de opvolger van Albert Cornelissen als collegevoorzitter van Windesheim. Hagoort die in september aan de slag gaat is afkomstig van de publieke omroep, maar daar ging een loopbaan in onderwijs en onderzoek aan vooraf.

Henk Hagoort is sinds 2008 voorzitter van de NPO en was daarvoor jaren werkzaam bij de Evangelische Omroep. De omroepbaas begon zijn carrière echter in het hoger onderwijs. Zo was hij na een studie geschiedenis in Utrecht leraar bij de Evangelische Hogeschool Amersfoort en bij Driestar in Gouda.

Onderzoek naar Luther

Hagoort, die al na zijn studie een carrière in de academie ambieerde, besloot daarna alsnog onderzoeker te worden. Voor het inmiddels ter ziele gegane Reformatorisch Instituut voor Cultuurwetenschappen deed Hagoort onderzoek naar de 97 onbekende stellingen van Maarten Luther. Het resulteerde in 1992 in Wijsheid van het Vlees.

Het is in dat jaar dat Henk Hagoort de overstap naar Hilversum maakt als hij als onderzoeksredacteur bij de EO slag gaat om in de jaren daarna uit te groeien tot de voorman van de Publieke Omroep. Nu keert de omroepbaas weer terug naar waar het voor hem begon: het HBO. De interesse van Hagoort voor het hoger onderwijs werd vorig jaar al zichtbaar, toen de omroepbaas werd benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

“Ik vind het een voorrecht om als voorzitter van de Raad van Toezicht bij te dragen aan een nieuwe generatie die kunst en cultuur in Nederland levend, actueel en relevant houdt. Ik doe dat vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur essentieel zijn, niet alleen om het individuele leven te verrijken maar ook om een samenleving te verbinden en zelfkritisch te houden,” zei Hagoort bij die benoeming.

Een gedreven bestuursvoorzitter

Peter den Oudsten, voorzitter van de Raad van Toezicht van Windesheim is blij met de benoeming die met hulp van de recruitingsorganisatie Vanderkruijs tot stand is gekomen: “Henk Hagoort heeft jarenlange bestuurservaring als boegbeeld van een publieke organisatie. Daarnaast is hij bewezen succesvol in het leiden van innovatietrajecten en het transformeren van een grote organisatie naar een toekomstbestendige instelling.

Volgens Den Oudsten sluit het profiel van Hagoort aan bij de stappen die Windesheim zet op het gebied van onderwijsvernieuwing en de daarmee samenhangende teamprofessionalisering. `Met Henk Hagoort krijgt Windesheim een gedreven bestuursvoorzitter die de mooie positie van Windesheim verder kan uitbouwen en de instelling nog meer kan verankeren in de regio rond Zwolle en Almere.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK