Nieuwe directeur voor STW

Nieuws | de redactie
28 juni 2016 | Technologiestichting STW heeft een nieuwe directeur. Herry Nijhuis van het Ministerie van Economische Zaken volgt Cor de Boer op, die de functie tijdelijk bekleedde na het vertrek van Eppo Bruins naar de Tweede Kamer. STW wordt in 2017 ondergebracht in het nieuwe NWO.

STW zal worden ondergebracht bij het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van NWO waar Nijhuis op dat moment de directeur van zal worden. Eerder werden al directeurs benoemd voor de domeinen Exacte en Natuurwetenschappen, Sociale en Geesteswetenschappen en de institutenorganisatie van NWO.

Van EZ naar NWO

Dr. ir. Herry Nijhuis is op dit moment nog werkzaam bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland van EZ. Hij maakt daar deel uit van het Management Team Industrie, Agro en Financiering, waar hij als teammanager de portefeuilles Agro & Foodketens en Green Deal onder zijn hoede heeft.

Medewerkers in zijn team ondersteunen de verschillende partners in het realiseren van de doelstellingen in een tweetal energieconvenanten met de voedingsmiddelenindustrie en een aantal primaire agro-sectoren.  Daarnaast zijn teamleden betrokken bij de uitvoering van het topsectorenbeleid en verschillende ondernemersregelingen.

Nijhuis studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente. Daar promoveerde hij ook met zijn proefschrift Removal of Trace Organics From Water By Pervaporation – A technical and economic analysis. Zijn carrière begon bij het toenmalige onderzoeksinstituut ATO DLO, inmiddels opgegaan in de Wageningen UR. Hij werd onder andere hoofd van de afdelingen Interface and Seperation Technology en Functional Ingredients.

In 2000 maakte hij de overstap naar Novem, later SenterNovem, Agentschap NL en uiteindelijk RVO, waar hij verschillende posities bekleedde. Van 2006-2009 was hij gedetacheerd en stond hij als senior programmamanager en adjunct-directeur aan de wieg van het Dutch Separation Technology Institute (DSTI), dat later opging in ISPT (Institute for Sustainable Process Technology).

Nijhuis heeft zitting in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Procestechnologen en is jurylid voor de Koning Willem I Plaquette voor duurzaam ondernemerschap, een onderscheiding van De Nederlandsche Bank.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK