Stenden krijgt eerste internationale pabo

Nieuws | de redactie
21 juni 2016 | Stenden Hogeschool krijgt de eerste internationale opleiding tot leraar basisonderwijs ter wereld. Na een internationale accreditatie heeft nu ook de NVAO de International Teacher Education for primary schools (ITEps) erkend als een zelfstandige opleiding.

Deze opleiding is gevestigd in Meppel en is in 2012 gestart onder de vlag van de pabo. De International Teacher Education for primary schools (ITEps) is een samenwerkingsverband tussen Stenden Hogeschool, University College of Southeast Norway en University College Sjaelland (Denemarken). De opleiding is geheel Engelstalig en trekt studenten uit de hele wereld. Momenteel studeren er bij Stenden 115 studenten van acht nationaliteiten.

Opstapje naar Engelstalige scholen

De zelfstandige, internationale lerarenopleiding is in eerste instantie gericht op internationale scholen, maar de afgestudeerden zullen ook gewaardeerd worden op meertalige scholen of op scholen met een grote culturele diversiteit. ITEps kan ook een opstapje zijn naar Engelstalige scholen buiten Europa.

De International Teacher Education for primary schools past bij het internationale profiel van Stenden Hogeschool. Saillant detail: de eerste internationale pabo ter wereld staat in Meppel, waar in 1845 de eerste openbare onderwijzersopleiding van Nederland werd opgericht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK