Brainport blijft groeien

Nieuws | de redactie
21 juli 2016 | De regio Eindhoven afficheert zich als de ‘slimste regio ter wereld’, maar scoort bovenal erg goed in economische. In 2015 ging die groei zelfs anderhalf keer zo hard als het Nederlands gemiddelde. “Ik ben blij dat we onze trots nu ook met dergelijke cijfers kunnen onderbouwen,” stelde Jan Mengelers van de TU/e.

Mengelers, collegevoorzitter van de Eindhovense universiteit, presenteerde vorige week in het Evoluon de jaarlijkse Brainport Monitor. Daaruit bleek dat de economie in Brainport in 2015 met drie procent is gegroeid. De economische groei die vorig jaar al begon is bovendien in 2015 versterkt doorgezet.

Uit de cijfers in de monitor blijkt bovendien dat ook de investeringen die bedrijven doen in R&D in Brainport blijft stijgen, de export groeit, de arbeidsproductiviteit stijgt en de werkloosheid afneemt. De analyse van de Brainport regio, ofwel Zuidoost-Brabant, laat dit jaar overwegend positieve cijfers zien. De regio behoort tot de economisch snelst groeiende regio’s van Nederland.

Aandachtspunt voor Brainport Eindhoven en de monitor is de vergrijzing. En ook voor de beschikbaarheid van kwalitatief goed regionaal cijfermateriaal rond bijvoorbeeld het leefklimaat en de startup-community. De Brainport Monitor wordt ieder jaar door Brainport Development opgesteld, gebaseerd op externe bronnen zoals onder andere het Centraal Bureau voor de Statistiek, het LISA-werkgelegenheidsregister, het European Patent Office en het Technisch Weekblad.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK