Feite Hofman nieuwe topambtenaar OCW

Nieuws | de redactie
8 juli 2016 | Feite Hofman wordt per 15 september 2016 directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering bij OCW. Hij volgt daarmee Ron Minnée op, die vertrekt als directeur naar de Vereniging Hogescholen.

Feite Hofman is sinds 2013 directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf 2008 was hij plaatsvervangend directeur Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was hij hoofd van de afdeling Lonen en Inkomensvraagstukken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en hij vervulde diverse managementfuncties bij hetzelfde ministerie. Hofman begon zijn loopbaan bij het toenmalige ministerie van VROM.

Feite Hofman studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft deelgenomen aan het Algemene Bestuursdienst Kandidatenprogramma. In de vacature voor deze functie stond vermeld dat “het Rijk investeert bij voortduring in de kwaliteit van het management. Een evenwichtige samenstelling van managementteams draagt daaraan bij. Daarom besteedt het Rijk nadrukkelijk aandacht aan diversiteit en worden vrouwen en mensen met een bi-culturele achtergrond uitdrukkelijk verzocht te solliciteren.”

Ondanks deze oproep is het ministerie er dus niet in geslaagd om iemand te vinden die voldoet aan deze omschrijving. Dat moet voor minister Bussemaker een tegenvaller zijn omdat zij laatst bij de VSNU een oproep deed om meer vrouwen in topfuncties te benoemen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK